Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Dos anys treballant, des de l’oposició, per una ciutat millor

centre-vilanova

D’ençà de les darreres eleccions municipals, al PSC hem estat treballant, des de l’ oposició, per fer possible una Vilanova i la Geltrú millor.

Al llarg d’aquests 2 anys des del PSC hem continuat treballant per Vilanova i la Geltrú, malgrat la situació de pandèmia, mantenint el contacte amb entitats, associacions, món empresarial, comercial i social de la ciutat, sindicats, representants veïnals… Per això volem obrir aquest canal per tal d’oferir als veïns i veïnes la feina feta i l’opinió sobre aquells aspectes prioritaris a Vilanova i la Geltrú.

La constitució de l’actual govern municipal format per ERC, JuntsxCat i la CUP ha esdevingut el que ja havíem advertit: tres partits que governen únicament per evitar que el PSC governés, com a força guanyadora. La suma d’aquests tres partits amb programes i diferències evidents en assumptes clau de la ciutat, ha comportat en aquests 2 anys una evident paràlisi i una manca de projecte, amb accions improvisades fent ús de la majoria absoluta dels tres partits, sense cap diàleg ni lideratge.

Vilanova és avui una ciutat sense rumb ni ambició i el govern és només la suma d’aquests tres partits més preocupats per aspectes que no corresponen a la política municipal. Mentrestant tots els indicadors, ja abans de la pandèmia, evidenciaven una pèrdua de Vilanova i la Geltrú en aspectes econòmics i de capitalitat. A això cal afegir-hi la necessitat de que el govern municipal lideri aspectes com la reindustrialització de la ciutat, la millora d’infraestructures de comunicació i serveis de tecnologia, de la reivindicació dels equipaments per resoldre el dèficit històric que té el govern de la Generalitat amb el territori… i una llarga llista d’aspectes oblidats
que han desaparegut de l’agenda política.

“Vilanova és avui una ciutat sense rumb ni ambició i el govern és només la suma d’aquests tres partits més preocupats per aspectes que no corresponen a la política municipal”

Davant d’això el PSC hem proposat accions que considerem que són les que convenen i cal prioritzar en cada moment a la ciutat, i hem denunciat aquelles que ha impulsat el govern i que s’han realitzat de forma opaca, poc transparent i sense diàleg. En aquests dos anys, hem presentat propostes d’actuació al Ple, bona part d’elles aprovades, però que sovint el govern triga a aplicar.

Al marge d’aquestes iniciatives polítiques al Ple, des del PSC hem denunciat les contradiccions del govern respecte al que els tres partits havien defensat sempre, així des de l’any 2019, per primer cop tot el govern disposa de dedicacions exclusives, essent el govern amb el cost polític més elevat. Una conseqüència va ser l’increment del cost

Propostes d’actuació presentades al Ple

  • Denunciar les retallades de professionals a l’Hospital de Sant Antoni
  • Fer front a les situacions de vulnerabilitat energètica de famílies
  • Defensa del sector vitivinícola del Garraf i del Penedès i del preu del raïm
  • Declaració de l’emergència climàtica a la ciutat
  • Pla d’actuació i millora als equipaments esportius
  • Millora i reordenació urbanística de la plaça de l’estació
  • Accions per la seguretat dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament davant
    d’agressions
  • Per reclamar més inversions a Vilanova i la Geltrú i el Garraf als Pressupostos de la
    Generalitat, rebutjada per l’equip de govern
  • Suport al teixit esportiu davant l’aturada del sector
  • Reactivació de la Plataforma en defensa de la sanitat pública i aturar la privatització
    de serveis de l’Hospital de Sant Antoni

Altres mesures proposades, rebutjades per l’equip de govern:

  • Descentralitzar serveis d’atenció municipal a barris de la ciutat
  • Pla de xoc urgent de millora de la via pública
  • Impulsar i reclamar més transparència en la redacció del sector Eixample Nord
  • Descentralització política de l’ajuntament amb la creació de les regidories de barri polític del govern i l’increment de la plantilla amb personal extern de confiança, qüestió que fins i tot la CUP va votar en contra, excepte quan van aprovar-se el seus propis assessors.

 

Menció a part mereixen aspectes com els horaris comercials o l’urbanisme a on ja s’han pres decisions en contra del que s’afirmava a l’oposició. També hem denunciat la manca de diàleg del govern, l’exclusió de la participació dels partits de la oposició i la política a cop d’imposicions amb canvis importants a la ciutat pel que fa a qüestions com la mobilitat amb la Ronda Ibèrica com a exemple, el lloguer d’una nau per a activitats juvenils en ple inici de la pandèmia.

L’exclusió de l’oposició a l’hora d’estudiar aspectes importants com la municipalització de serveis, els estudis per al sistema de recollida d’escombraries o el suspens a l’hora d’abordar problemàtiques com la manca de manteniment de la via pública, de l’enllumenat o la neteja dels carrers que són aspectes a on cada any que passa es fa més evident l’abandonament. Per aquest motiu el PSC també ens vam oferir a treballar amb el govern i entitats veïnals un pla de xoc, que també fou rebutjat pel govern.

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat