Els i les socialistes conviden al govern a reflexionar sobre si aquesta manera de governar sense escoltar, ni dialogar sinó passant el rodet de la majoria absoluta, és la millor manera de fer-ho. I especialment en temes cabdals com és el canvi gestió dels serveis més importants que realitza l’ajuntament: pel cost i per com afecten al dia a dia de la ciutadania, però també per com afecta la neteja viaria i la recollida d’escombraries a la imatge de Vilanova i la Geltrú.
En el seu moment el govern ja va aprovar una comissió per estudiar-ne la viabilitat de la municipalització d’aquests serveis, en la que no van voler, expressament, que hi participés cap regidor de la oposició. Un fet aquest que no havia passat mai en la història dels ajuntaments democràtics, com va explicar el regidor Juan Luis Ruiz.
Però no només això sinó que encarreguen uns estudis sobre la viabilitat econòmica de la municipalització de la neteja viaria i la recollida d’escombraries i tot i que els estudis diuen que és viable econòmicament, finalment el govern decideix no municipalitzar. El servei de neteja viaria s’internalitzarà a través de la companyia municipal d’aigües i la recollida d’escombraries desprès de haver-se passat anys denunciant que l’ajuntament s’havia venut a l’IBEX-35, serà la mateixa regidora de la CUP, que a l’igual que l’alcaldessa d’ERC havien votat en contra d’un nou concurs qui 4 anys després tornaran a fer un concurs.
D’aquesta manera incompleixen els compromisos anunciats per ERC i la CUP durant la campanya electoral, i a més, han dut el servei a una situació de paràlisi, donant el pitjor servei que s’ha dut mai a Vilanova i la Geltrú.
En aquest ple també es va aprovar modificar els estatuts de la companyia d’aigües, per internalitzar-hi el servei de la neteja viaria. Aquest nou model de gestió des del PSC es veu amb preocupació perquè pot posar en perill la fins ara contrastada solvència i independència econòmica de la companyia d’aigües de Vilanova i la Geltrú que té un clar pla d’acció i d’inversió.
Els informes diuen que la viabilitat depèn del conveni al que s’adhereix el personal que es subroga del servei. El govern diu que el personal es mantindrà amb el conveni que tenia abans de ser subrogat, contradient així una de les premisses per les que ell mateix defensava la internalització que era per l’equiparació de les condicions laborals del personal d’aquest servei amb les del personal municipal.
Si finalment s’han d’equiparar les condicions laborals del personal subrogat a les que marca el conveni de la companyia d’aigües es produirà una gran tensió econòmica i financera a la companyia que ja d’entrada haurà de crear 7 noves places d’estructura per gestionar la neteja viària.
Així, el govern ha exclòs l’oposició de totes aquestes decisions, i s’ha produït de forma totalment opaca.
D’altra banda, el regidor Gerard Llobet va explicar les dues mocions que el Partit dels Socialistes va presentar al Ple de Juliol. Les dues feien referència a l’espai públic:
La primera moció impulsava la tinença responsable d’animals i l’impuls de nous espais de socialització tal i com preveu l’ordenança municipal alhora que demanava diàleg amb al ciutadania, especialment amb els col·lectius que tenen animals de companyia. Moció que va ser rebutjada pel govern.
La segona moció, en referència al barri del Prat de Vilanova es va recordar que la proposta de reordenació que s’ha fet només tindrà èxit si s’adopten mesures i es fa de forma conjunta amb els veïns. Des del PSC es demanarà que s’adaptin ja aquelles solucions acordades.
Amb la moció el PSC demanava que un cop finalitzades totes les actuacions s’avaluïn per valorar si cal modificar-ne algunes i que de cara a altres temporades les actuacions es planifiquin amb temps i no s’hagi d’improvisar com aquest any en el mateix Prat de Vilanova o amb el bus llançadora.