Socialistes de Vilanova i la Geltrú

El PSC no negociarà els pressupostos amb els grups que han demanat la reprovació del govern

Imatge del Ple VNG. AjVNG

Lamentem que Transformem se sumi al projecte fracassat d’ ERC, JxCat i la CUP

L’assemblea dels i les militants del PSC, celebrada aquest dimarts, ha acordat recolzar la postura del grup municipal del PSC de no negociar els pressupostos i ordenances amb els grups de l’oposició que han pretès reprovar al govern i han demanat la dimissió d’un regidor per fets que no depenen en cap cas de cap decisió política del govern.

La moció debatuda i rebutjada dilluns al Ple ha estat una línia vermella per al PSC, que lamenta l’actitud dels tres grups que van conformar l’anterior govern als que s’ha anat aproximant el grup Transformem, en el marc d’una estratègia política de mantenir-se com a alternativa al govern de la ciutat.

Tal com es va evidenciar en el darrer ple, el grup de Transformem se suma al bloc de l’anterior govern municipal per proximitat ideològica en la qüestió nacional.

La moció ultrapassa qualsevol crítica legítima que pot fer l’oposició, en aquest cas, amb un tema exclusiu tècnic, relatiu a les relacions laborals de dos treballadors, que tal com va comunicar el govern, es troba en vies de solució, fruit d’una sentència recent del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i d’una proposta de modificació de l’Estatut dels Treballadors que es troba en curs al Congrés dels Diputats, ja que és una normativa que afecta qualsevol treballador i no únicament a l’Ajuntament.

ERC, Junts i la CUP, als que s’ha sumat en el seu projecte fracassat el grup de Transformem, pretenen donar lliçons de gestió, quan en el seu cas sí que van acomiadar fins a 16 treballadors/es de la neteja viària per poder justificar una municipalització d’aquest servei més que qüestionada. D’aquells acomiadaments ja hi ha sentències que els declaren nuls i que s’han anat reincorporant al servei després que l’actual govern hagi ordenat no recórrer cap sentència per salvaguardar els drets laborals. D’aquella decisió, i moltes altres d’una gestió més que qüestionada per la ciutadania, avui encara ni ha dimitit cap regidor o regidora de l’anterior govern que van participar directament en les decisions, ni tampoc han demanat disculpes a cap treballador/a pels greus perjudicis que han ocasionat, fins i tot encara avui alguns justifiquen la pèrdua de drets laborals per justificar les decisions polítiques que van acordar.

Per aquest motiu, la moció i l’actitud d’aquests grups durant les darreres setmanes intentant instrumentalitzar políticament una situació relativa a dos treballadors ha passat totes les línies vermelles. Per això, el PSC ha acordat no negociar políticament amb cap d’aquests grups fins que obrin un període de reflexió sobre la política de confrontació que volen liderar, que únicament pretén qüestionar al PSC.

Amb aquesta actitud, els grups de l’anterior govern i Transformem pretenen encapçalar una alternativa davant un programa de govern que és el full de ruta que s’ha definit pels pròxims entre els grups de PSC i Vilanova en Comú.

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat